4 Beneficii ale antrenamentului pe intervale de mare intensitate (HIIT)

Antrenamentul pe intervale de mare intensitate (HIIT) a devenit o metodă populară de exercițiu datorită eficienței sale în arderea caloriilor și îmbunătățirea condiției fizice generale.

Ce este HIIT?

HIIT este un tip de mișcare care implică 100% efort maxim în intervale scurte urmate de momente și mai scurte de recuperare. Este acel tip de cardio care îți mărește bătăile inimii și implicit, arde grăsimile.

Beneficiile HIIT
  1. Arderea caloriilor: Unul dintre cele mai mari beneficii ale HIIT este capacitatea sa de a arde un număr mare de calorii într-un timp scurt. Chiar dacă crești intensitatea treptat, arzi mai multe calorii pe măsură ce vei avea mai multe intervale incluse.
  2. Îmbunătățirea metabolismului: HIIT mărește efectul termogenic în organism, lucru care mărește durata de timp în care organismul arde calorii pe parcursul zilei. Prin urmare, simplul fapt că îți faci timp pentru o sesiune scurtă de antrenament HIIT înainte de a pleca spre muncă poate însemna mult pentru îmbunătățirea metabolismului în ziua respectivă.
  3. Îmbunătățirea sănătății cardiovasculare: Dovezile arată că, în comparație cu metodele tradiționale de antrenament, antrenamentul cu intervale contribuie la îmbunătățirea funcției celulelor endoteliale care căptușesc vasele sangvine, care la rândul lor eliberează oxidul nitric, ce are funcție hormonală și contribuie la dilatarea vaselor sangvine și la protecția sistemului cardiovascular.
  4. Dezvoltarea rezistenței organismului: Antrenamentele HIIT contribuie la dezvoltarea rezistenței organismului, la arderea rapidă a grăsimilor, la îmbunătățirea metabolismului, asigură rezultate și după încheierea sesiunilor de antrenament.

Concluzie

HIIT este o metodă eficientă de antrenament care oferă numeroase beneficii, inclusiv arderea caloriilor, îmbunătățirea metabolismului și îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

Prin includerea HIIT în rutina de exerciții, puteți îmbunătăți starea generală de sănătate și condiția fizică.

Sper că acest articol v-a oferit o înțelegere mai bună a beneficiilor antrenamentului pe intervale de mare intensitate (HIIT).

Daca doriți un antrenament HIIT specific asteptărilor dumneavoastră, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj sau să comandați unul din antrenamentele disponibilie.


Urmărește pagina noastră de Instagram pentru a rămâne la curent cu postările noastre.

Lasă un comentariu

Abonează-te la Newsletter

Abonează-te la noutățile GymPower și te informăm despre noile tendințe ale programelor de antrenament și cele mai utile suplimente alimentare.

0
    0
    Coș
    Coșul este golMagazin