Benzi de Rezistență – Top 10 Exerciții

Benzile de rezistență au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani ca instrument versatil și eficient pentru antrenamentul de forță și recuperare.

Aceste benzi elastice, de obicei realizate din cauciuc sau latex, oferă o gamă largă de beneficii și sunt potrivite pentru orice sportiv aflat la început de drum sau foarte experimentat.

Indiferent dacă sunteți un începător sau un atlet experimentat, încorporarea benzilor de rezistență în rutina de antrenament vă poate ajuta să vă dezvoltați mușchi, să îmbunătățiți flexibilitatea și să creșteți puterea generală.

În acest articol, vom explora câteva dintre exercițiile de top pe care le puteți face cu benzile de rezistență pentru a viza diferite grupe musculare și pentru a vă atinge obiectivele fitness.

1. Genuflexiuni cu benzi de rezistență

Genuflexiunile sunt un exercițiu compus excelent care vizează mai multe grupe de mușchi, inclusiv cvadriceps, ischio-jambieri și fesieri. Adăugarea benzilor de rezistență la genuflexiuni poate crește intensitatea exercițiului, ajutându-vă să construiți puterea și masa musculară în partea inferioară a corpului.

2. Flexii pentru Bicepși

Flexiile pentru bicepși sunt un exercițiu clasic pentru brațe care vizează în primul rând bicepșii. Folosirea benzilor de rezistență în loc de gantere sau bare poate oferi un alt tip de rezistență, provocându-vă mușchii în moduri noi și ajutându-vă să dezvoltați brațe mai puternice și mai definite.

3. Plimbări Laterale cu Banda

Acest exercițiu vizează abductorii șoldului, inclusiv fesierul mediu și mic. Prin plasarea unei benzi de rezistență în jurul coapselor și efectuând pași laterali, puteți întări acești mușchi, puteți îmbunătăți stabilitatea șoldului și puteți reduce riscul de răni.

4. Extensii pentru Triceps

Extensiile pentru triceps sunt un exercițiu eficient pentru a viza tricepsul, mușchii din spatele brațelor. Cu benzile de rezistență, puteți efectua extensii de triceps deasupra capului sau recul de triceps în picioare pentru a izola și întări tricepsul.

5. Glute Bridges

Glutes bridges sunt un exercițiu grozav pentru a activa și întării fesierii și ischio-jambierii. Prin plasarea unei benzi de rezistență deasupra genunchilor sau în jurul coapselor în timp ce executați podul pentru glute, puteți adăuga rezistență la mișcare și puteți spori angajarea musculară.

6. Rows

Rows cu benzile de rezistență sunt un exercițiu excelent pentru a viza mușchii din spate, inclusiv latissimus dorsi și romboizi. Ancorând banda de rezistență la un obiect robust și trăgând banda spre piept, puteți îmbunătăți forța și postura spatelui.

7. Presa la umeri

Presa la umeri este un exercițiu compus care vizează umerii și tricepsul. Folosirea benzilor de rezistență pentru presa la umeri vă poate ajuta să dezvoltați stabilitatea umerilor, să îmbunătățiți rezistența deasupra capului și să îmbunătățiți dezvoltarea generală a mușchilor superiori ai trunchiului.

8. Presă pentru picioare

Imitați presa pentru picioare de la sală, folosind benzi de rezistență pentru a efectua presa pentru picioare acasă. Fixați benzile sub picioare și apăsați în sus pentru a viza cvadriceps, ischiogambieri și fesieri.

9. Deadlifts

Deadlifturile cu bandă de rezistență sunt un exercițiu provocator, dar eficient pentru a viza lanțul posterior, inclusiv partea inferioară a spatelui, glutei și ischio-jambierii. Efectuarea deadlift-urilor cu benzi de rezistență vă poate ajuta să întăriți acești mușchi, îmbunătățind în același timp mobilitatea și stabilitatea șoldului.

10. Presă pentru piept

Puteți simula mișcarea echipamentul de presă orizontală de la sală. Ancorând benzile de rezistență în spatele dvs. și apăsând înainte pentru a viza pieptul, umerii și tricepsul. Acest exercițiu vă poate ajuta să construiți forța superioară a corpului și masa musculară.


În concluzie, benzile de rezistență oferă o modalitate convenabilă și rentabilă de a încorpora antrenamentul de forță în rutina ta fitness.

Încercând aceste exerciții de top cu benzi de rezistență, puteți:

  • viza diferite grupe musculare
  • îmbunătăți forța și rezistența musculară
  • îmbunătăți nivelul general fitness

Amintiți-vă să variați antrenamentele, să ajustați nivelul de rezistență al benzilor după cum este necesar și să vă concentrați pe forma corectă pentru a maximiza beneficiile utilizării benzilor de rezistență în planul dvs. de antrenament.


Urmărește pagina noastră de Instagram pentru a rămâne la curent cu postările noastre.

Lasă un comentariu

Abonează-te la Newsletter

Abonează-te la noutățile GymPower și te informăm despre noile tendințe ale programelor de antrenament și cele mai utile suplimente alimentare.

0
    0
    Coș
    Coșul este golMagazin