Pilates – 8 Beneficii aduse de practicarea lui

Pilates este o formă de exercițiu care se concentrează pe utilizarea atât a minții, cât și a corpului pentru a realiza performanțe optime.

Principiile de bază ale acestui sistem includ concentrare, control, precizie, respirație și mișcări fluide.

Pilates nu numai că îmbunătățește flexibilitatea, ci și forța și tonusul muscular. Este o formă de exercițiu cu impact redus, ceea ce îl face util pentru persoanele de toate vârstele.

Pilates poate ajuta la îmbunătățirea posturii, a sănătății musculare și a flexibilității. De asemenea, poate fi benefic pentru sănătatea generală și bunăstarea.

Există două tipuri principale de Pilates
 1. Mat Pilates: Acesta este cel mai cunoscut. În Mat Pilates, exercițiile sunt efectuate pe o saltea. Acest tip de Pilates se concentrează pe dezvoltarea forței de bază, îmbunătățirea flexibilității coloanei vertebrale și îmbunătățirea conștientizării corpului.
 2. Reformer Pilates: Acest tip de Pilates se face pe un aparat special numit reformer. Reformerul oferă rezistență prin utilizarea unor serii de arcuri și pârghii și poate fi utilizat pentru a efectua o gamă largă de exerciții.

Pilates poate fi benefic pentru o varietate de persoane, indiferent de nivelul condiției lor fizice. Există chiar și clase de Pilates pentru începători, care sunt concepute pentru a introduce oamenii la mișcările de bază și la principiile Pilates.

Pentru a practica Pilates, veți avea nevoie de următoarele echipamente
 • Saltea de yoga/exerciții: Aceasta este esențială pentru majoritatea exercițiilor de Pilates. Saltelele de Pilates sunt de obicei mai groase decât cele de yoga pentru a oferi un plus de confort.
 • Gantere mici: Acestea pot fi folosite pentru a adăuga rezistență la anumite exerciții.
 • Bile sau bandă elastică: Acestea pot fi folosite pentru a adăuga varietate și provocare la exercițiile dvs. de Pilates.
 • Oglindă: O oglindă vă poate ajuta să vă monitorizați forma și alinierea corectă în timpul exercițiilor.
 • Echipament sportiv: De regulă, pentru femei acesta este format din colanți, bustieră și maieu, iar pentru bărbați o pereche de pantaloni sport și un maieu sau tricou.

În funcție de tipul de Pilates pe care îl practicați, s-ar putea să aveți nevoie și de alte echipamente. De exemplu, dacă practicați Pilates Reformer, veți avea nevoie de un aparat special numit reformer. Acesta are o platformă mobilă sau un cărucior cu mânere căptușite, frânghii și arcuri pentru a oferi rezistență variabilă.

Practicarea Pilates oferă o serie de beneficii pentru sănătatea fizică și mentală
 1. Dezvoltă mușchii: Pilates ajută la dezvoltarea mușchilor în armonie cu restul organismului, fără a crea senzația că ridici greutăți două ore pe zi.
 2. Creste flexibilitatea: Exercițiile fizice sunt sincronizate cu respirația și nimic nu este pe repede înainte. Întinderile, repetările și respirația susțin obținerea flexibilității.
 3. Îmbunătățește densitatea osoasă: Studiile au arătat că practicarea exercițiilor Pilates poate fi benefică în stimularea mineralizării oaselor.
 4. Corectează postura: Pilates poate ajuta la îmbunătățirea posturii prin tonifierea mușchilor și îmbunătățirea alinierii corpului.
 5. Crește mobilitatea: Pilates poate ajuta la îmbunătățirea mobilității și flexibilității, ceea ce poate reduce riscul de accidentări.
 6. Arderea caloriilor: Practicarea Pilates poate ajuta la arderea în medie a 286 de calorii pe oră pentru nivelul de începător.
 7. Ameliorează durerile: Pilates poate ajuta la ameliorarea durerilor și reducerea tensiunii coloanei vertebrale.
 8. Beneficii pentru sănătatea mentală: Pilates pune accent pe conexiunea minte-corp, ajutând la reducerea stresului și a tensiunii.

Înainte de a începe un nou program de exerciții, este întotdeauna o idee bună să discutați cu un medic sau cu un antrenor de fitness calificat 👉 Personal Trainer din Orasul tău.


Urmărește pagina noastră de Instagram pentru a rămâne la curent cu postările noastre.

Lasă un comentariu

Abonează-te la Newsletter

Abonează-te la noutățile GymPower și te informăm despre noile tendințe ale programelor de antrenament și cele mai utile suplimente alimentare.

0
  0
  Coș
  Coșul este golMagazin