Metodele neconvenționale de antrenament care funcționează de fapt

Când vine vorba de fitness și de atingerea obiectivelor tale, există numeroase metode de antrenament disponibile.

În timp ce metodele tradiționale au meritele lor, uneori este benefic să ieși din zona ta de confort și să încerci metode de antrenament neconvenționale.

Acest tip de antrenamente vă ajuta să:

  • depășiți anumite praguri
  • aveți noi provocări
  • mențineți antrenamentele interesante.

În acest articol, vom discuta câteva metode de antrenament neconvenționale care s-au dovedit a oferi rezultate.

Exerciții Pliometrice

Pliometria, este un tip de antrenament de mare intensitate care se concentrează pe mișcările explozive.

Această tip de antrenament implică întinderea și contractarea rapidă a mușchilor, sporind în cele din urmă puterea musculară și rezistența.

Antrenamentele pliometrice includ de obicei exerciții precum sărituri pe cutii, sărituri în adâncime și aruncări cu minge medicinală. Provocându-vă mușchii să genereze forță maximă în perioade scurte de timp, antrenamentul pliometric poate îmbunătăți performanța atletică, crește viteza și crește puterea.

Antrenamente de TRX

Această metodă de antrenament utilizează exerciții cu greutatea corporală care angajează simultan mai multe grupe musculare. Punând accent pe stabilitatea și echilibrul de bază, antrenamentul TRX ajută la îmbunătățirea forței funcționale, a flexibilității și a coordonării generale.

Unele exerciții populare de antrenament TRX includ prese pentru piept, spate si plank-uri.

Antrenament cu Kettlebell

Antrenamentul cu Kettlebell a câștigat popularitate de-a lungul anilor datorită eficienței sale în construirea forței, rezistenței și puterii.

Această metodă de antrenament implică efectuarea de mișcări dinamice folosind un kettlebell, o greutate din fontă în formă de ghiulea cu mâner.

Exercițiile cu Kettlebell, cum ar fi swings, cleans, și snatches vă provoacă întregul corp, țintind mai multe grupuri musculare, îmbunătățind în același timp sistemul cardiovascular.

Mai mult, antrenamentul cu kettlebell poate îmbunătăți puterea de prindere, crește mobilitatea și poate promova modele eficiente de mișcare.

Antrenament Animal Flow 

Animal Flow este un sistem unic de antrenament care se inspiră din mișcările diferitelor animale.

Această metodă de exerciții combină elemente de yoga, gimnastică și exerciții tradiționale cu greutatea corporală, creând un antrenament dinamic și fluid.

Imitând diferite mișcări ale animalelor, cum ar fi mersul crabului, atingerea maimuțelor și târâșul aligatorilor, Animal Flow ajută la îmbunătățirea forței, flexibilității, coordonării și stabilității nucleului.

Fluxul și ritmul constant al mișcărilor nu numai că provoacă corpul, dar măresc și conștientizarea corpului și controlul spațial.

Antrenament cu frânghiile – Battle Rope Training

Antrenamentul cu frânghiile este un element de bază în sălile de sport și studiourile de fitness din întreaga lume.

Această metodă de antrenament neconvențională implică utilizarea frânghiilor lungi și grele pentru a crea mișcări asemănătoare valurilor care provoacă întregul corp.

Exercițiile cu frânghiile cum ar fi valuri, trântiri și spirale, vă angajează partea superioară a corpului, zona core și picioarele, în timp ce promovează rezistența cardiovasculară.

Mișcarea constantă și rezistența oferite de frânghii sporesc forța musculară, măresc puterea și îmbunătățesc condiția fizică generală.


Concluzie

În timp ce metodele tradiționale de antrenament își au locul în atingerea obiectivelor de fitness, încorporarea unor metode de antrenament neconvenționale poate oferi o schimbare revigorantă a rutinei de antrenament.

Antrenamentul pliometric îmbunătățește explozivitatea și puterea, antrenamentul TRX îmbunătățește forța și echilibrul funcțional, antrenamentul cu kettlebell vizează mai multe grupuri de mușchi, promovând în același timp modele eficiente de mișcare,

Animal Flow provoacă coordonarea și controlul spațial, iar antrenamentul cu frânghii îmbunătățește rezistența cardiovasculară în timp ce antrenează întregul corp.

Încorporând aceste metode de antrenament neconvenționale vă puteți provoca corpul în moduri noi și vă puteți menține antrenamentele interesante și eficiente.

Amintiți-vă, consultați-vă întotdeauna cu un profesionist de fitness pentru a vă asigura că efectuați aceste exerciții în siguranță și eficient.

Deci, de ce să nu ieși din zona ta de confort și să încerci aceste metode de antrenament neconvenționale? Corpul tău îți va mulțumi pentru schimbare.


​Urmărește pagina noastră de Instagram pentru a rămâne la curent cu postările noastre.

Lasă un comentariu

Abonează-te la Newsletter

Abonează-te la noutățile GymPower și te informăm despre noile tendințe ale programelor de antrenament și cele mai utile suplimente alimentare.

0
    0
    Coș
    Coșul este golMagazin