Flotările – 5 mușchi importanți implicați

Flotările sunt un exercițiu de bază în antrenamentele de forță și masă musculară. Ele sunt eficiente, versatile și nu necesită echipament, ceea ce le face ideale pentru antrenamentele acasă.

Dar ce mușchi sunt implicați în acest exercițiu aparent simplu? Să aruncăm o privire mai atentă.

Mușchii Implicați în Flotări

Flotările sunt un exercițiu compus, ceea ce înseamnă că implică mai mulți mușchi și articulații. Iată cei mai importanți mușchi implicați:

 • Pectoralii Mari: Acești sunt mușchii pieptului și sunt principalii mușchi implicați în flotări. Ei sunt responsabili pentru mișcarea de împingere.
 • Deltoidul Anterior: Acesta este partea frontală a mușchiului umărului. El lucrează împreună cu pectoralii pentru a împinge corpul în sus.
 • Triceps Brahial: Acesta este mușchiul din partea din spate a brațului și este responsabil pentru extinderea brațului la cot.
 • Marele Dințat: Acest mușchi se află pe partea laterală a pieptului, de-a lungul coastelor. El este responsabil pentru stabilizarea omoplatilor în timpul flotărilor.
 • Dreptul Abdominal și Oblicii: Acești mușchi abdominali sunt implicați în stabilizarea corpului și menținerea unei poziții corecte a spatelui în timpul flotărilor.
Beneficiile Flotărilor

Flotările sunt un exercițiu excelent pentru dezvoltarea forței superioare a corpului. Ele pot ajuta la:

 • îmbunătățirea forței
 • creșterea masei musculare
 • îmbunătățirea rezistenței
 • arderea caloriilor.

De asemenea, ele pot ajuta la îmbunătățirea posturii și la prevenirea durerilor de spate.

Cum să Executați Corect Flotările

Pentru a executa corect flotările, începeți în poziția de planșă, cu mâinile puțin mai largi decât lățimea umerilor. Corpul dvs. ar trebui să formeze o linie dreaptă de la cap până la călcâie. Împingeți corpul în jos, păstrându-vă coatele aproape de corp. Împingeți înapoi până când brațele sunt complet întinse.


Concluzie

Flotările sunt un exercițiu excelent pentru dezvoltarea forței și a masei musculare. Ele implică mai mulți mușchi, ceea ce le face un exercițiu eficient pentru întregul corp.

Cu toate acestea, este important să le executați corect pentru a preveni accidentările și pentru a obține cele mai bune rezultate.

Dacă sunteți nou în antrenamentele de forță, este posibil să doriți să începeți cu variații mai ușoare ale flotărilor, cum ar fi flotările pe genunchi sau flotările împotriva unui perete, până când construiți suficientă forță pentru a face flotări clasice.

În timp, puteți adăuga variații mai dificile pentru a continua să vă provocați mușchii și a vă îmbunătăți forța și rezistența.


Urmărește pagina noastră de Instagram pentru a rămâne la curent cu postările noastre.

Lasă un comentariu

Abonează-te la Newsletter

Abonează-te la noutățile GymPower și te informăm despre noile tendințe ale programelor de antrenament și cele mai utile suplimente alimentare.

0
  0
  Coș
  Coșul este golMagazin