Cum lucrează mușchii abdominali în timpul unui Plank

Exercițiul Plank este un exercițiu de forță static și izometric care implică menținerea corpului într-o poziție stabilă pentru o perioadă de timp.

În timpul unui Plank, mușchii abdominali sunt solicitați intens, dar cum funcționează exact acești mușchi în timpul exercițiului?

Anatomia mușchilor abdominali

Mușchii abdominali sunt un grup de mușchi care se întind pe abdomen, de la coaste până la pelvis.

Aceștia includ:

 • Rectus abdominis (dreptul abdominal): Acesta este mușchiul pe care mulți îl cunosc ca “pătrățele”. Se întinde de-a lungul abdomenului și este responsabil pentru flexia coloanei vertebrale (îndoirea în față).
 • Oblicii externi și interni: Acești mușchi se află pe părțile laterale ale abdomenului și sunt responsabili pentru rotația trunchiului și flexia laterală (îndoirea laterală).
 • Transversus abdominis: Acesta este cel mai profund mușchi abdominal și acționează ca un corset natural, ajutând la stabilizarea coloanei vertebrale și a trunchiului.
Cum funcționează mușchii abdominali în timpul unui Plank?

În timpul unui Plank, toți acești mușchi abdominali lucrează împreună pentru a menține corpul într-o poziție stabilă.

 • Rectus abdominis se contractă pentru a preveni extensia spatelui (îndoirea înapoi). Acest lucru ajută la menținerea coloanei vertebrale într-o poziție neutră.
 • Oblicii externi și interni se contractă pentru a preveni rotația trunchiului. Aceștia ajută, de asemenea, la menținerea coloanei vertebrale într-o poziție neutră.
 • Transversus abdominis se contractă pentru a stabiliza coloana vertebrală și pelvisul. Acest lucru ajută la prevenirea mișcărilor nedorite ale coloanei vertebrale și pelvisului.

Concluzie

Plank este un exercițiu excelent pentru a lucra mușchii abdominali. În timpul unui Plank, mușchii abdominali se contractă pentru a menține corpul într-o poziție stabilă și pentru a preveni mișcările nedorite ale coloanei vertebrale și pelvisului.

Prin practicarea regulată a exercițiului Plank, puteți întări mușchii abdominali și îmbunătăți stabilitatea trunchiului.

Dacă dorești un abdomen mai tonifiat, consultă articolul nostru despre Top 10 Exerciții pentru Zona Core.


Urmărește pagina noastră de Instagram pentru a rămâne la curent cu postările noastre.

Lasă un comentariu

Abonează-te la Newsletter

Abonează-te la noutățile GymPower și te informăm despre noile tendințe ale programelor de antrenament și cele mai utile suplimente alimentare.

0
  0
  Coș
  Coșul este golMagazin