Celulita – Ce trebuie să faci să scapi de ea!

Celulita este o afectiune comună a pielii care afectează majoritatea femeilor și chiar unii bărbați.

Este caracterizată de aspectul denivelat al pielii, asemănător “coajei de portocală” sau “cascavalului”, care apare mai des în zonele coapselor, soldurilor, abdomenului și feselor.

Se formează când celulele de grăsime se acumulează și împing împotriva pielii, în timp ce cordoanele fibroase conective trag pielea în jos, creând astfel o suprafață inegală sau denivelări

Chiar dacă celulita nu este dăunătoare din punct de vedere medical, poate afecta încrederea în sine și stima de sine a unei persoane.

Ce cauzează celulita?

Există mai multe cauze posibile ale celulitei, printre care:

 1. Factori genetici: Predispoziția genetică poate juca un rol important în dezvoltarea celulitei. Dacă membrii familiei tale au avut celulită, există o șansă mai mare să o dezvolți și tu.
 2. Dezechilibre hormonale: Schimbările hormonale, cum ar fi cele care au loc în timpul sarcinii, pubertății sau menopauzei, pot contribui la apariția celulitei.
 3. Stil de viață: O alimentație sănătoasă și echilibrată, lipsa de exerciții fizice, fumatul și consumul excesiv de alcool pot fi factori care contribuie la formarea celulitei.
 4. Probleme circulatorii: Circulația sanguină deficitară poate contribui la acumularea celulitei în anumite zone ale corpului.
Cum să combateți celulita?

Există mai multe modalități de a încerca să reduceți aspectul celulitei, printre care se numără:

 1. Nutriție echilibrată: Consumul unei diete sănătoase, bogate în fructe, legume, proteine slabe și grăsimi sănătoase poate ajuta la menținerea unui aspect sănătos al pielii.
 2. Exerciții fizice regulate: Activitatea fizică, precum antrenamentele de forță și exercițiile cardio, poate contribui la tonifierea mușchilor și îmbunătățirea circulației sângelui, reducând astfel apariția celulitei.
 3. Masaj: Masajul localizat poate ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui în zonele afectate de celulită.
 4. Hidratare: Consumul unei cantități adecvate de apă poate menține pielea hidratată și elastică, reducând apariția celulitei.
Este posibil să scăpați complet de celulită?

Deși eliminarea completă a celulitei poate fi dificilă, adoptarea unui stil de viață sănătos, combinând o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate și alte metode menționate anterior, ar putea ajuta la reducerea aspectului celulitei.

Mituri despre celulită

Există numeroase mituri legate de celulită, printre care:

 1. Celulita apare doar la persoanele supraponderale: Adevărul este că celulita poate afecta pe oricine, indiferent de greutatea corporală.
 2. Cremele anticelulită elimină complet celulita: Deși unele creme anticelulită pot îmbunătăți temporar aspectul pielii, nu există nicio cremă sau tratament care să elimine complet celulita.
Suplimente ce ajută la reducerea celulitei

Există câteva suplimente care ar putea ajuta în reducerea celulitei, însă este important să consulți întotdeauna un medic sau un specialist înainte de a lua orice supliment.

Unele dintre suplimentele populare pentru reducerea celulitei includ:

 • colagenul
 • acidul linoleic conjugat (CLA)
 • extractul de ceai verde
 • bromelaina.

Colagenul tipul I este cel în mod obișnuit asociat cu reducerea celulitei și îmbunătățirea aspectului pielii. Acest tip de colagen este prezent în mod natural în organism și contribuie la menținerea elasticității pielii.

Suplimentele de colagen tip I pot ajuta la restabilirea structurii pielii, reducerea aspectului de “coajă de portocală” asociat cu celulita și îmbunătățirea tonusului pielii.

Un stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată și exerciții fizice regulate, este esențial pentru îmbunătățirea aspectului pielii și reducerea celulitei.

Ce trebuie să rețineți?

Celulita este o problemă comună a pielii care poate fi influențată de mai mulți factori, cum ar fi genetica, stilul de viață și dezechilibrele hormonale.

Chiar dacă eliminarea completă a celulitei poate fi dificilă, adoptarea unui stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată, exerciții fizice regulate și alte metode menționate anterior, poate ajuta la reducerea aspectului acesteia și la îmbunătățirea stimei de sine.

Este important să aveți răbdare și să fiți consecvent în eforturile dvs. pentru a combate celulita.


Urmărește pagina noastră de Instagram pentru a rămâne la curent cu postările noastre.

Lasă un comentariu

Abonează-te la Newsletter

Abonează-te la noutățile GymPower și te informăm despre noile tendințe ale programelor de antrenament și cele mai utile suplimente alimentare.

0
  0
  Coș
  Coșul este golMagazin