Cel mai bun moment al zilei să faci Sport!

Când vine vorba de determinarea celui mai bun moment pentru exerciții fizice atât pentru femei, cât și pentru bărbați, intră în joc diverși factori, inclusiv preferințele individuale, stilul de viață și diferențele fiziologice.

Deși nu există un răspuns unic, înțelegerea beneficiilor exercițiilor fizice în diferite momente ale zilei vă poate ajuta să luați decizii informate cu privire la programul dumneavoastră de antrenament.

1. Antrenamente de dimineață

Beneficii pentru femei și bărbați:

 • Metabolism stimulat: Exercițiile fizice dimineața vă pot porni metabolismul, ajutându-vă să ardeți mai multe calorii pe parcursul zilei.
 • Dispoziție îmbunătățită: antrenamentele de dimineață eliberează endorfine, care pot stabili un ton pozitiv pentru restul zilei.
 • Consecvență: Pentru mulți oameni, programarea unui antrenament dimineața elimină posibilitatea unor conflicte neașteptate mai târziu în cursul zilei.

De ce este benefic:

 • Ritmul circadian: ceasul intern al corpului nostru, cunoscut sub numele de ritmul circadian, tinde să favorizeze activitatea fizică dimineața, când nivelurile de energie sunt mai mari.
 • Un somn mai bun: Unele studii sugerează că exercițiile de dimineață pot duce la îmbunătățirea calității somnului, deoarece se aliniază cu ciclul natural somn-veghe al corpului.
2. Antrenamente de după-amiază

Beneficii pentru femei și bărbați:

 • Performanță îmbunătățită: temperatura corpului și flexibilitatea musculară tind să ajungă la vârf după-amiaza, potențial îmbunătățind performanța la antrenament.
 • Prevenirea accidentărilor: mușchii sunt mai calzi și mai flexibili după-amiaza, reducând riscul de accidentare în timpul antrenamentelor intense.
 • Reducerea stresului: antrenamentele de după-amiază pot servi ca o pauză de la muncă sau de factorii de stres zilnic, ajutând la eliberarea minții.

De ce este benefic:

 • Funcția pulmonară: Funcția pulmonară atinge de obicei capacitatea maximă după-amiaza târziu, permițând performanțe cardiovasculare optime în timpul exercițiilor fizice.
 • Niveluri de forță: după-amiaza târziu este momentul în care puterea musculară este maximă, ceea ce îl face un moment ideal pentru antrenamente de forță sau antrenamente de mare intensitate.
3. Antrenamente de seară

Beneficii pentru femei și bărbați:

 • Recuperare fizică: antrenamentele de seară pot ajuta la recuperarea fizică prin promovarea reparării și creșterii musculare peste noapte.
 • Reducerea stresului: Exercițiile fizice seara pot fi o modalitate excelentă de a vă decomprima după o zi lungă și de a îmbunătăți calitatea somnului.
 • Aspect social: multor oameni le este mai ușor să coordoneze antrenamentele de grup sau cursurile seara.

De ce este benefic:

 • Temperatura corpului: temperatura corpului tinde să fie mai ridicată seara, ceea ce duce la o flexibilitate crescută și la reducerea riscului de accidentare.
 • Vârfuri de performanță: studiile indică faptul că performanța fizică generală, inclusiv forța și rezistența, poate atinge apogeul seara.
4. Considerații individuale
 • Preferințe personale: cel mai bun moment pentru a face mișcare depinde în cele din urmă de preferințele individuale și de factorii stilului de viață.
 • Consecvență: Consecvența și aderarea la o rutină de antrenament sunt cheia pentru atingerea obiectivelor fitness, indiferent de ora din zi.

Deși există beneficii în a face exerciții în diferite momente ale zilei, cel mai bun moment pentru a se antrena pentru femei și bărbați depinde în cele din urmă de factori individuali, cum ar fi programul, preferințele și obiectivele.

Nivelul de testosteron fluctuează de-a lungul zilei. De obicei, este mai ridicat dimineața și mai scăzut seara. Ținând cont de acest lucru, am putea spune că la bărbați este recomandat să facă miscare în prima parte a zilei.

Nivelul de testosteron este cel mai ridicat la bărbați între 20 și 30 de ani, înregistrând o ușoară scădere după 35 de ani.

Indiferent dacă sunteți un îndrăzneț de dimineață, un pasionat de după-amiază sau un antrenor de seară, găsirea unui timp care să se alinieze stilului dvs. de viață și să vă permită o activitate fizică constantă este esențială pentru sănătatea și condiția fizică pe termen lung.

Experimentarea cu diferite ore de antrenament și ascultarea indiciilor corpului dumneavoastră vă poate ajuta să determinați momentul optim pentru exerciții care vă maximizează performanța, bucuria și bunăstarea generală.


Urmărește pagina noastră de Instagram pentru a rămâne la curent cu postările noastre.

Lasă un comentariu

Abonează-te la Newsletter

Abonează-te la noutățile GymPower și te informăm despre noile tendințe ale programelor de antrenament și cele mai utile suplimente alimentare.

0
  0
  Coș
  Coșul este golMagazin