Banana Bread este un desert sățios si delicios pe care îl poți îmbogăți foarte ușor cu proteina ta favorită!
Ingrediente
- 1/4 cani de ovaz (blenduit pănă devine faina de ovaz)
- 1/2 cană de îndulcitor la alegere (zahăr, stevie, alți îndulcitori)
- 3 cupe de pudră proteică de vanilie sau banane
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță de praf de copt
- 3 lingurite de scortisoara macinata
- 60 grame de nuci opționale (nuci pecan, nuci sau migdale)
- 2 albusuri mari
- 1/4 cană de lapte vegetal neîndulcit sau lapte normal
- 3 lingurite de extract de vanilie
- 3 banane medii coapte
- 1/2 cană de sos de mere neîndulcit
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 176C.
- Într-un castron, amestecați ingredientele uscate (făină de ovăz, îndulcitor, pudră proteică, bicarbonat de sodiu, praf de copt, scorțișoară și nuci opționale).
- Într-un alt castron, amestecați ingredientele umede (albușuri, înlocuitor de lapte sau lapte, extract de vanilie, banane și sos de mere).
- Adăugați încet ingredientele uscate în ingredientele umede, în timp ce amestecați totul împreună, până când amestecul de banana bread este omogen.
- Acoperiți tava cu spray de gătit antiaderent și turnați amestecul.
- Puteți adăuga câteva nuci zdrobite, fulgi de ciocolată, bucăți de banană și așa mai departe ca topping înainte de a băga tava șa cuptor.
- Coaceți aproximativ 35-40 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul acesteia iese curată. Amintiți-vă că timpul de coacere se poate schimba în funcție de dimensiunea vasului sau a tăvii folosite.
- Scoateți banana bread-ul din cuptor și lăsați-o să se răcească.
- Tăiați în felii și bucurați-vă!
Vă rugăm să rețineți că informațiile nutriționale vor varia în funcție de ingredientele specifice pe care le utilizați. Bucurați-vă de această rețetă de bana bread sănătoasă și bogată în proteine! 🍌🍞
Urmărește pagina noastră de Instagram pentru a rămâne la curent cu postările noastre.