Anatomia unui Jumping Jack: 5 Beneficii ale acestui exercițiu simplu

Jumping Jacks, cunoscut și sub numele de star jumps, este un exercițiu fizic simplu, dar extrem de eficient. Acesta implică mișcarea simultană a brațelor și picioarelor, oferind un antrenament complet al corpului.

Anatomia unui Jumping Jack

Un Jumping Jack începe cu picioarele împreună și mâinile pe lângă corp. În timpul unui salt, picioarele se despart lateral în timp ce brațele sunt ridicate deasupra capului. Saltul următor aduce picioarele înapoi împreună și brațele înapoi pe lângă corp. Aceasta este o repetare.

Exercițiul Jumping Jacks lucrează cu mai multe grupe de mușchi, inclusiv:

 1. Mușchii cvadriceps: Acești mușchi se află în partea frontală a coapsei și sunt implicați în extensia genunchiului și flexia șoldului.
 2. Mușchii abdominali: Acești mușchi sunt implicați în stabilizarea trunchiului, permitându-vă să mențineți o postură corectă în timpul exercițiului.
 3. Mușchii spatelui: Jumping Jacks lucrează cu mușchii spatelui, inclusiv mușchii latissimus dorsi și erector spinae, care ajută la menținerea posturii și la mișcarea brațelor.
 4. Mușchii umerilor: Mușchii deltoid sunt implicați în ridicarea brațelor deasupra capului.
 5. Mușchii fesieri: Acești mușchi sunt implicați în extensia șoldului și stabilizarea pelvisului.
 6. Mușchii gambei: Acești mușchi sunt implicați în propulsarea corpului în sus în timpul saltului.

Rețineți că intensitatea cu care acești mușchi sunt lucrați depinde de forma și intensitatea cu care efectuați exercițiul.

Întotdeauna este recomandat să începeți cu un nivel de intensitate confortabil și să creșteți treptat pentru a evita accidentarea. Dacă aveți probleme de sănătate sau restricții fizice, consultați-vă cu un profesionist înainte de a începe orice nou program de exerciții.

Beneficiile Jumping Jacks
 1. Antrenament complet al corpului: Jumping Jacks lucrează cu mai multe grupe de mușchi, inclusiv cvadriceps, mușchii abdominali, mușchii spatelui și mușchii umerilor.
 2. Arderea caloriilor: Datorită naturii sale cardiovasculare, Jumping Jacks poate ajuta la arderea caloriilor și la pierderea în greutate.
 3. Îmbunătățirea sănătății cardiovasculare: Jumping Jacks poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii și a plămânilor prin creșterea ritmului cardiac.
 4. Flexibilitate: Jumping Jacks poate ajuta la îmbunătățirea flexibilității și a mobilității articulațiilor.
 5. Convenabil: Nu este nevoie de echipament special pentru a face Jumping Jacks, ceea ce îl face un exercițiu convenabil care poate fi făcut aproape oriunde.

În concluzie, Jumping Jacks este un exercițiu simplu, dar puternic, care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, este întotdeauna important să începeți cu un nivel de intensitate confortabil și să creșteți treptat pentru a evita accidentarea.

Dacă aveți probleme de sănătate sau restricții fizice, consultați-vă cu un profesionist înainte de a începe orice nou program de exerciții.


Urmărește pagina noastră de Instagram pentru a rămâne la curent cu postările noastre.

Lasă un comentariu

Abonează-te la Newsletter

Abonează-te la noutățile GymPower și te informăm despre noile tendințe ale programelor de antrenament și cele mai utile suplimente alimentare.

0
  0
  Coș
  Coșul este golMagazin